Huidige maanstand


Eerste kwartier
Eerste kwartier

De maan staat nu in Maagd
De maan is 6 dagen oud
Joe's

Laatste opname van de Zon

Latest image from Helioviewer.org.

Zaterdag 6 oktober: De hartnevel in H-alpha door André van der Hoeven.

André schrijft het volgende:

Vannacht heb ik uiteindelijk toch opnamen kunnen maken van de kern van de hartnevel. Het was vrij mooi helder hier en ik heb zo’n 4 uur opnamen kunnen maken (8×30 minuten) met een Tec-140 op f/7. Voor guiding heb ik off-axis guiding gebruikt op mijn EQ6. Ik heb de opname gecombineerd met de éne opname die ik een week geleden maakte, dus bijgevoegd plaatje is 9×30 min op 4,5nm h-alpha.

Ik denk dat dit een mooie basis gaat vormen voor een hubblepalet opname.

Wil je meer foto’s zien van André klik dan hier.
Of kijk op zijn website www.astro-photo.nl.

Comments are closed.

Back to Top ↑