Huidige maanstand


Eerste kwartier
Eerste kwartier

De maan staat nu in Maagd
De maan is 6 dagen oud
Joe's

Laatste opname van de Zon

Latest image from Helioviewer.org.

Woensdag 10 oktober: IC1805 H-alpha/OIII door André van der Hoeven.

André schrijft het volgende:

Vannacht heb ik de TEC de hele nacht laten draaien op IC1805 (hartnevel). Ik heb vanaf zo’n 12 uur tot vanochtend 6 uur OIII opnamen laten maken terwijl ik lekker lag te slapen. Resultaat was dat ik 11 opnamen van 30 minuten in OIII (3nm) die bruikbaar waren. Deze heb ik nu gecombineerd met met mijn eerdere H-alpha opnamen. Vervolgens heb ik een synthetisch groenkanaal laten maken uit de OIII (blauw) en Ha (rood). Ik vind het mooie van deze combinatie dat sterkleuren behoorlijk realistisch blijven en dat je een mooie kleurbalans krijgt.

Hier is het resultaat. Nu nog een nacht S2 pakken.

Info opnamen:
TEC-140/NEQ-6
SXV-H9 CCD camera
Astrodon 3nm OIII filter/Custom Scientific 4,5nm H-alpha
11x1800s OIII / 9x1800s H-alpha

Wil je meer foto’s zien van André klik dan hier.
Of kijk op zijn website www.astro-photo.nl.

Comments are closed.

Back to Top ↑