Huidige maanstand


Wassende maan
Wassende maan

De maan staat nu in Schorpioen
De maan is 10 dagen oud
Joe's

Laatste opname van de Zon

Latest image from Helioviewer.org.

Dinsdag 28 mei: Close encounter tussen Jupiter, Venus en Mercurius.

Close encounter tussen Jupiter, Venus en Mercurius vanuit Breda

Peter Boot schrijft het volgende:

Op zondag 26 mei klaarde het ‘s-avonds rond 22.15 uur op. Dus dacht ik, eens kijken of het groepje planeten Jupiter, Venus en Mercurius aan de noordwestelijke avondhemel kon zien. Venus zag ik al met het blote oog, dus even mijn verrekijker erbij gehaald om te kijken of ik de andere ook kon vinden, en ja hoor, ik had ze snel gevonden.
Vervolgens mijn Canon EOS 350D op statief gezet achter het zolderraam.

Datum: 26-05-2013 : 22.25 uur;
Camera: Canon EOS 350D;
F-stop: f/5.6;
Brandpuntafstand: 95mm;
ISO: 100;
Tijd: 1 sec.

Comments are closed.

Back to Top ↑