Huidige maanstand


Wassende maan
Wassende maan

De maan staat nu in Leeuw
De maan is 9 dagen oud
Joe's

Laatste opname van de Zon

Latest image from Helioviewer.org.

Vr. 13 maart thema-/waarneemavond: de astrodokter geeft raad en daad

drOp een van de thema-/waarneemavonden in de 2e helft van 2014 was het onderwerp ‘het voorbereiden van een waarneemavond’.
Tijdens de diverse uitleggen ontstond er een discussie, die tot het idee van de “astrodokter” heeft geleid. De astrodokter is niet 1 persoon, maar in feite kan elk Huygenslid de astrodokter zijn. Het idee hierachter is dat iedereen allerlei astronomie gerelateerde vragen moet kunnen stellen op een clubavond, zonder schroom.
Door het organiseren van deze avonden hopen we dat – voor sommige ervaren waarnemers onder ons – beginnersonderwerpen ook aan bod komen, en dan door iemand anders behandeld wordt. Ter voorbereiding willen we daarom graag aan iedereen verzoeken om de vragen of problemen van te voren aan te melden via ons e-mailadres chr.huygens@gmail.com. Om de diversiteit aan vragen niet te groot te maken, willen we ook een bepaald onderwerp kiezen. Voor deze avond is dit onderwerp “monteringen: uitlijnen, afstellen voor het waarnemen en (on)mogelijkheden“. Neem dus je montering mee als dit mogelijk is, zodat de vraag ter plekke en concreet voor jouw montering kan worden beantwoord.
Als dit onderdeel goed bevalt, dan wordt het vaker in ons programma opgenomen.

Tags:

Comments are closed.

Back to Top ↑