Huidige maanstand


Wassende maan
Wassende maan

De maan staat nu in Maagd
De maan is 11 dagen oud
Joe's

Laatste opname van de Zon

Latest image from Helioviewer.org.

Vrijdag 1 september Lezing/presentatie: Is het universum rond?

Op vrijdag 1 september start het najaarsprogramma van Christiaan Huygens en wel met een lezing/presentatie van Rob Roodenburg, Frans de Winter en Oscar van Duijn genaamd ‘Is het heelal rond?’ Rob Roodenburg en Frans de Winter zijn lid van onze vereniging, Oscar van Duijn is werkzaam bij het ingenieursbureau Magion.
Rob, Oscar en Frans zijn drie TU-ingenieurs die hebben nagedacht over de bestaande Heelal-theorieën van Albert Einstein en hebben daarbij een aantal ‘fouten’ ontdekt die om reparatie vroegen. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat het universum rond en gesloten is, gesteund door waarnemingen en geheel in overeenstemming met het kosmologische principe. Einstein zou tevreden zijn met het herleven van zijn eerste model. Minkowski zou tevreden zijn met ruimte en tijd die nu eindelijk één geheel gaan vormen: ruimtetijd. Noether zou tevreden zijn met het energie- en momentumbehoud van ons model. Aan de orde komen o.a.:

  • Is het heelal eindig of oneindig?
  • Open of gesloten?
  • Wat heeft Hubble eigenlijk gemeten?
  • Welk model beschrijft het heelal het beste?
  • En welke observaties ondersteunen dat?

Dit onderzoek heeft geresulteerd in een set van 3 boeken (het laatste deel is bijna klaar voor de drukker) waarvan Rob auteur is en Frans en Oscar co-auteur. Rob is de spreker van de avond. Waar nodig vullen Oscar en Frans aan. Om 20:00 uur is de zaal open en ben je van harte welkom. Zoals gebruikelijk beginnen wij om 20:30 uur.

Tags: ,

Comments are closed.

Back to Top ↑